Hvor kan man låne penge

Hvor kan man låne penge

Alle dem som har lyst og vigtigst af alt, har råd til at låne penge har flere forskellige muligheder for at låne til det de nu står og mangler eller bare gerne vil have. Den første løsning for de fleste vil være at optage et lån i banken til deres behov, men det er faktisk ikke den mest benyttede måde at låne penge. I dag optages der flere lån ved køb af nye ting i butikker og via kviklån end der gør igennem banken.

Det lyder vildt, men hvis man tænker over den process som man skal igennem hos banken, som jo kender ens økonomi i forvejen, i forhold til hvad man skal gå igennem med et hurtigt lån i en butik eller på nettet, så er det ikke overraskende at man vælger den hurtige løsning i butikken, frem for at vente 1-3 dage med banken.

Det kan være møbler, computere, tv og andre sådan genstande som man måske ikke har råd til på kontoen lige med det samme når man står i forretningen, derfor er de lån som optages i forretninger et af de absolut største former for lån der findes i Danmark.

Prisen på et lån i en butik / kviklån er ikke ret meget forskellig fra det man kan optage i en bank, da begge lån vil være forbrugslån og derfor vil have en kortere afbetalings periode og højere rente. Lån i banken ligger typisk på omkring 9-14%, hvor man med et lån i butik eller online vil ligge på 12-19% (* Disse tal er kun cirka tal). Det bliver selvfølgelig til mange penge når man låner meget eller ofte og benytter sig af de hurtige låne typer, men den ekstra udgift opvejes for de fleste ved at man ikke skal vente i nogle dage på en godkendelse eller en slags tikker lignende telefon samtale med ens bankrådgiver.

Hvor kan man låne penge uden sikkerhed

Lån og ”uden sikkerhed” er to ting som man egentlig ikke bør kombinerer, i hvert fald ikke hvis man er udlåner. Som den part der optager lånet er det en fantastisk mulighed at man kan låne uden at stille sikkerhed og det man skal bruge lånet til ikke har stor risiko forbundet med sig.

Der er mange som fejlagtigt tror man i banken ikke kan optage lån uden at stille en sikkerhed, men langt de fleste lån som optages af yngre personer, optages faktisk uden sikkerhed. Det er oftest kun lån over 50.000 kroner hvor banken gerne vil have en form for sikkerhed for at få deres penge tilbage.
Udover banken, så er en af de rigtig mange online låne virksomheder en god mulighed for at låne uden sikkerhed. Langt de fleste online virksomheder kan man faktisk låne uden sikkerhed, dette skyldes at man ”bare” ender i RKI hvis man ikke betaler og sagen ender i fogedretten, hvor man så kan gøre udlæg i ens værdier (hvis der er nogen).

Bank lån eller online lån?

Desværre kan man ikke bare stille det op som en enten eller løsning, for nogen vil et banklån være bedst og for andre vil et online være bedst, men det hele afhænger mest af to ting.

Et: Hvad man har råd til af renter og gebyrer, hvilket man finder ved at se på alle steder man kan låne.

To: Hvad man er mest tryg ved. Hvis man ikke er tryg ved at låne hos en virksomhed og man har alternativer, så bør man vælge dem i stedet for, eller for afklaret hvad det gør en utryg ved lånet.